Ga direct naar de inhoud.

bureau

Profiel bureau
VASD schept ruimte. We laten bestaande gebouwen weer ademen. Dat gaat veel verder dan opruimen en inrichten: we combineren architectuur en interieurarchitectuur met alles wat nodig is om een aangename omgeving te creëren voor de gebruiker. Bouwkundige ingrepen worden versterkt met productontwerp, vormgeving en beeldende kunst. VASD bouwt en verbouwt, ordent en optimaliseert, puzzelt net zolang tot er een heldere plattegrond ontstaat. Indeling en inrichting worden vanzelfsprekend, de rust in het gebouw keert terug. We spelen met licht en doorzicht en laten ruimtes groter lijken dan ze zijn. Op maat gemaakte meubels, opvallende verlichtingsobjecten en grafische accenten maken de ruimtelijke ervaring af. 

Onze opdrachten variëren van herbestemming van monumentale panden tot ingrijpende verbouwingen en nieuwbouw. We zijn zowel architect als interieurarchitect en lid van de BNA en de BNI. Onze benadering is daardoor integraal: we  bekijken elk project vanuit alle kanten, en vanuit alle gebruikers. Dat is altijd het startpunt. Daarom beginnen we altijd met veel vragen. Om erachter te komen wat iemand wil, nodig heeft, mooi vindt en wat het budget is. Een gebouw moet perfect passen bij de omgeving, maar vooral bij de mensen die er wonen, werken of komen. 

Het bureau bestaat sinds 1997 en wordt geleid door een creatief team van twee ontwerpers: Branko Vlamings en Anne van Abkoude. Als architect, interieurarchitect en meubelmaker is Branko Vlamings specialist op het ruimtelijke vlak. Anne van Abkoude studeerde Schilderen aan de Rietveld Academie en specialiseerde zich later in kleurconcepten, vormgeving en social design. Onze aanpak is persoonlijk, eigenwijs en grondig


We zijn er bijna

Amsterdam, Buiksloterham

pernod ricard nederland

amsterdam

herenhuis 1890

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

de tolhuistuin

amsterdam

villa

amstelveen

pakhuis

amsterdam

artsenpraktijk

den haag

genieloods

vijfhuizen

Amadi Panorama Hotel

Amsterdam

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

vandemarkt 2

amsterdam

unmanageable artists

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

woonzorgcentrum Voorveldse Hof

utrecht

de blauwe kamer

rhenen

tentoonstelling Li Edelkoort

frankfurt

woning

haarlem

panama

amsterdam

keuken

den haag

studio bazar 1

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

Tweede leven voor de ANWB-praatpaal

Rotterdam

branko vlamings ruimtelijk manuscript

vedute, amsterdam

studio bazar 2

utrechtsestraat, amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam

aa kruk

amsterdam

reis van a naar b

amsterdam