Ga direct naar de inhoud.

de blauwe kamer rhenen

In dit informatiecentrum in natuurgebied de Blauwe Kamer kunnen bezoekers een wandeling uitzoeken, koffie drinken, films en folders bekijken en natuurproducten uit de streek kopen. VASD richtte het centrum zo in dat het functioneert als venster op de omgeving. Door tussenmuren te slopen, is de gesloten ruimte open en licht gemaakt. De nabijheid van de natuur is overal voelbaar. Door de grote glazen pui zie je zomers de paarden galopperen en moerbeibomen in bloei staan en ’s winters het landschap verstillen. Met robuuste, zelf ontworpen meubels van eikenhout en staal zoekt het interieur aansluiting bij de wereld buiten. Dit wordt nog eens versterkt door de wandbekleding van stroken vilt, waarin opvallende kleuren uit de vier seizoenen zijn verwerkt. Een kleurkaart van natuurgebied de Blauwe Kamer vormt de basis voor een veelkleurig vilten wandkleed naast de ramen van het bezoekerscentrum. De tactiele bekleding van stroken grof vilt zorgt niet alleen voor een betere akoestiek binnen, maar versterkt ook de connectie met wat je buiten ziet. Elke kleur op de muur trekt in de loop van het jaar aan het raam voorbij, ook al zou je dat niet direct zeggen. De zorgvuldige selectie resulteert in een opvallend pallet dat bijzondere kleuren uit verschillende seizoenen benadrukt. Opdrachtgever Stichting Het Utrechts Landschap.

In this information centre in the Blue Room nature reserve, visitors can choose a walking trail, drink coffee, look at films and brochures, and buy local, natural products. VASD designed the centre to work as a window onto the surrounding environment. By getting rid of the inner walls, the closed space has become light and airy. The proximity to nature can be felt throughout. The large glass siding affords summer views of galloping horses and Mulberry trees in bloom, while in winter the stillness of the landscape comes to the fore. By combining robust, tailor-made oak furniture and steel, a connection is sought between the interior and the outside world. An effect that is heightened by the broad strips of white felt on the walls which incorporate eyecatching colours inspired by the four seasons. 


woonzorgcentrum Voorveldse Hof

utrecht

pernod ricard nederland

amsterdam

herenhuis 1890

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

de tolhuistuin

amsterdam

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

villa

amstelveen

pakhuis

amsterdam

artsenpraktijk

den haag

genieloods

vijfhuizen

Amadi Panorama Hotel

Amsterdam

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

vandemarkt 2

amsterdam

unmanageable artists

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

de blauwe kamer

rhenen

tentoonstelling Li Edelkoort

frankfurt

woning

haarlem

panama

amsterdam

keuken

den haag

studio bazar 1

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

branko vlamings ruimtelijk manuscript

vedute, amsterdam

studio bazar 2

utrechtsestraat, amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam

aa kruk

amsterdam

reis van a naar b

amsterdam