Ga direct naar de inhoud.

keuken den haag

De keuken van een groot 19e-eeuws familiehuis was erg krap bemeten en niet geschikt om gezamenlijk in te eten. Door er een stuk van de garage bij te trekken, is een L-vormige ruimte ontstaan, waarin het aanrecht zich in een ongewone hoek langs de buitengevel vouwt. Het aanrecht is van onbehandeld hout en bevat leuke details als een handdoekenrekje in een onderkastje en twee spoelbakken: een vierkante en een ronde. Het blad is, net als de vloer, van Belgisch hardsteen. De bovenkastjes hangen niet boven het aanrecht, maar ‘verzinken’ in de muur erachter. In alle buitenmuren zijn ramen gezet, waardoor het een aangenaam lichte verblijfsruimte is geworden.

The kitchen of this large 19th-century home was too small for family meals. Adding a section of the garage, an L-shaped space was created featuring a counter which follows the form of the outer wall. Made of untreated wood, it includes extra design details such as a towel rack in one of the lower cupboards and two sinks: a square one and a round one. Belgian bluestone was chosen for both the countertop and the floor. Rather than hanging above the countertop, the upper cupboards are ‘sunk’ into the adjoining wall. Windows were added to all the outer walls, creating a bright, attractive space. 

team: branko vlamings en anne van abkoude, 
fotografie: roos aldershoff 


herenhuis 1890

amsterdam

villa

amstelveen

pakhuis

amsterdam

woning

haarlem

keuken

den haag

entrepotdok

amsterdam