Ga direct naar de inhoud.

panama amsterdam

Een energiecentrale voor de haven is herbestemd tot restaurant en een club door VASD. In de oude energiecentrale zijn enorme ramen met stalen kozijnen gezet om overdag het daglicht binnen te halen en ’s avonds het nachtleven uit te stralen. De glazen scheiding met transparante kleurvlakken tussen het restaurant en de entree versterkt dit effect. Zodra de verlichting aangaat, ontstaat een feestelijke gloed, die al van veraf te zien is. De van onder aangelichte bar in het midden van het restaurant scheidt het cafégedeelte van het eetgedeelte. Grote stalen cirkels van licht onder het nog originele dak verbinden de verschillende ruimtes met elkaar. 

Enormous windows with steel frames have been placed in the old power station to let in the light during the day and to evoke the look and feel of a nightclub after the sun goes down. The glass partition with transparent blocks of colour between the restaurant and the entrance adds to this effect. When the lights go on, the festive glow they emit can be seen from afar. The bar in the middle of the restaurant is lit from below, and forms a division between the café and the restaurant area.Large, steel circular lights below the original roof form a visual link between the various areas.  

team; branko vlamings, anne van abkoude en bas van vlaenderen 
fotografie: roos aldershoff 


pernod ricard nederland

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

de tolhuistuin

amsterdam

artsenpraktijk

den haag

genieloods

vijfhuizen

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

de blauwe kamer

rhenen

panama

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam