Ga direct naar de inhoud.

vandemarkt 1 amsterdam

Voor een cateraar in de Schollenbrugstraat is de aangrenzende garage verbouwd tot restaurant vandemarkt. Door de voorgevel iets naar achteren te plaatsen kon een tochtsluis worden aangelegd die de warmte binnenhoudt. Het daglicht komt binnen via de glazen pui en een enorm daklicht. Een betonnen bar met houten blad breekt de lange ruimte en regelt de routing vanuit de keuken in het naastgelegen cateringbedrijf. Tussen de twee panden zijn ramen aangebracht, zodat de gasten zicht hebben op wat er in de keuken gebeurt. De geluidsabsorberende achterwand toont een palet van kleurvlakken in 22 tertiaire tinten, waarvan er een aantal terugkomen op de rekening en het visitekaartje. 

For a catering company in the Schollenbrugstraat, VASD transformed the adjoining garage into restaurant VandeMarkt. By moving the front face back a little, a draught lobby could be added to keep in the warmth. Daylight streams in through a glass façade and an enormous skylight. A concrete bar with a wooden countertop breaks up the length of the space and forms a natural division between the kitchen and the adjoining catering company. Windows were added between the two premises allowing the guests to see inside the kitchen.The sound-absorbent wall in the back portrays a palette of 22 colour blocks in tertiary shades. Several of these colours are also incorporated in the restaurant’s business card and the bill.

team: branko vlamings en anne van abkoude  
fotografie: roos aldershoff 


pernod ricard nederland

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

de tolhuistuin

amsterdam

artsenpraktijk

den haag

genieloods

vijfhuizen

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

de blauwe kamer

rhenen

panama

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam