Ga direct naar de inhoud.

woning haarlem

Een complete make-over van een herenhuis in Haarlem. De smalle ruimte is breder gemaakt door de dragende muur tussen de oude keuken en woonkamer deels weg te breken. De keuken is een multifunctioneel wandmeubel geworden, waarin ook de trap verwerkt zit. De afscheiding die de bewoners toch tussen keuken en woonkamer wilden, is gerealiseerd met een zwevende kast, die aan de ene kant dienst doet als boekenkast en aan de andere als servieskast. Het toilet is naar de hal verplaatst, van waaruit een groot rond raam zicht biedt op de woonkamer. Een nieuwe pui met grote ramen aan de tuinzijde haalt het daglicht naar binnen.

The project entailed a complete make-over of a villa in Haarlem. The original narrow space was widened by partly breaking away the supporting wall between the old kitchen and the living room. The kitchen was transformed into a multi-functional wall unit, also incorporating the stairs. The owners nevertheless desired a division between the kitchen and the living room. This was created with a ‘floating’ cabinet which, on one side acts as a bookcase and on the other side provides storage for crockery. The toilet was moved to the hall, and from here a large, round window looks out into the living room. A new facing with big windows was added on the garden side to let in plenty of daylight

team: branko vlamings en anne van abkoude, 
fotografie: roos aldershoff 


herenhuis 1890

amsterdam

de tolhuistuin

amsterdam

villa

amstelveen

artsenpraktijk

den haag

tabaksschuur

amerongen

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

woning

haarlem

panama

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

de kunstwerkplaats

amsterdam