Ga direct naar de inhoud.

van zolder tot lichte studio Amsterdam

van een 19e-eeuwse donkere zolder in een beschermd stadsgezicht tot moderne studio.
Door een grote glazen pui op de westkant te plaatsen en drie grote ramen in het Mansarde dak toe te voegen wordt de donkere zolder omgetoverd tot een licht appartement.
Over de gehele lengte van de zolder is een verhoogde vloer aangebracht, zodoende ligt de keuken aan het kleine terras en heb je uitzicht over de hele stad. De verhoogde vloer is voorzien van lades die dienen als berging en een lade zelfs als opbergplaats voor een tweepersoonsbed,  op deze manier blijft maximale leefruimte over.
In het midden van de ruimte is een doos geplaatst waarin de sanitaire ruimtes en de keuken zijn gerealiseerd. Het blok is zo in de ruimte geplaatst dat aan alle kanten het daglicht maximaal benut kan worden. Boven het blok is een glasplaat toegevoegd, daardoor bereikt het daglicht zelfs ook de badkamer eronder.


herenhuis 1890

amsterdam

Verbouwing 18e-eeuws rijksmonument

weteringstraat amsterdam

Herenhuis 1930

Haarlem

villa, gemeentelijk monument

amstelveen

Duurzaam verbouwen

de tolhuistuin

amsterdam

van zolder tot lichte studio

Amsterdam

leren in het groen

Dordrecht

artsenpraktijk

den haag

tabaksschuur

amerongen

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

woning

haarlem

panama

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

de kunstwerkplaats

amsterdam