Ga direct naar de inhoud.

Amadi Panorama Hotel Amsterdam

Amadi Panorama Hotel
Rooms with a view

Buiten regeren wind, water en wijdse uitzichten. Binnen is er het gevoel van warme, intieme luxe. VASD puzzelde op de elementen en ving vier sterren in een elegant interieurontwerp. Een blik op Booking toont de waardering van de hotelgasten; de reviews over het ontwerp zijn positief.

Het ronde gebouw met de klok, op de kop van het Haven-eiland, was eigenlijk bestemd voor huurwoningen met een flexibele plattegrond. Maar toen woningcorporatie Stadgenoot het zogeheten Solid-project op IJburg niet rond kreeg, werden de bovenste verdiepingen verhuurd aan het Amadi Panorama Hotel. De nieuwe hoteleigenaren vroegen VASD de casco ruimtes in te richten tot viersterrenhotel. 

Wijds en warm
Het ontwerpconcept voor 70 hotelkamers met badkamer werd ‘a room with a view’. Het uitzicht vanaf de bovenste verdiepingen is op deze locatie immers fantastisch: je kijkt uit over de stad, maar ook over het IJ-meer en de Waterlandse dorpen aan de overkant. VASD tekende alle kamers dan ook aan de buitengevel, van bruidsuite tot familiekamer tot 1-persoonskamer. Tegenover de wijdsheid die je buiten ervaart, het spel van licht, wind en water, werd binnen gezocht naar een intieme hotelsfeer. Een warm kleurenpalet en een speciaal ontworpen meubellijn zorgen voor een geborgen gevoel van warme luxe achter de ramen.

Meestal zit de lobby van een hotel op de onderste verdieping; hier is dat omgedraaid. Je komt binnen op de 8e verdieping, een loft-achtige ruimte met ramen aan alle kanten. Hier bevinden zich de receptie, de ontbijtruimte en de lobby. Het kleurenplan van Haags blauw, goudgeel en koper, aangevuld met aardtinten zorgt voor de typische hotelsfeer zonder dat het kitcherig wordt. Door het hoge plafond donker te schilderen in plaats van wit, wordt het schelle licht van buiten gedempt en ontstaat een behaaglijke sfeer. Een sterrenhemel van kleine lampjes versterkt dit.

Toverspiegel
De kamers moesten stuk voor stuk voldoen aan de voorwaarden voor vier sterren. Verplichte voorzieningen als een tv, schrijftafel, stoelen, kofferplek zijn zo in het interieur verwerkt dat ze er niet alleen ‘zijn’, maar ook een extra gevoel van luxe geven. De tv – normaliter een lelijk element aan de muur – is ingenieus verwerkt in de spiegel. Hierdoor hangt hij op een prominente plek, zonder te storen. Ook het Tolomeo-lampje boven het bureau zit in de spiegel verwerkt. De hocker bij het alles-in-1-meubel onder de spiegel heeft conform de gekozen vormtaal weer mooie chromen poten. 

Het eikenhouten headboard achter het bed krijgt extra allure door te spelen met de nerf, wat een mooi backgammon-patroon oplevert. In de grotere kamers is dit headboard de achterzijde van een op maat gemaakte kledingkast. Door meubels meer dan één functie te geven, is zeer zorgvuldig omgesprongen met ruimte en budget zonder in te leveren op de luxe uitstraling. Dat blijkt ook uit de reviews van de hotelgasten op Booking: “Prachtige kamer. Fijn bed. Heerlijk bad! Mooie badkamer.”

team: branko vlamings, anne van abkoude en marc heldens
fotografie Dennis Brandsma herenhuis 1890

amsterdam

groene Villa aan het water

Nieuwkoopseplassen

pakhuis

amsterdam

villa, gemeentelijk monument

amstelveen

Herenhuis 1930

Haarlem

Duurzame daktuin

amsterdam, Buiksloterham

Stadsvilla met inpandige tuinen

Amsterdam, Buiksloterham

pernod ricard nederland

amsterdam

Verbouwing 18e-eeuws rijksmonument

weteringstraat amsterdam

Pelusa, Gastro Bar

Buiksloterham, Amsterdam

Duurzaam verbouwen

de tolhuistuin

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

appartement in 18e eeuws monument

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

artsenpraktijk

den haag

Duurzaam loft achter historische gevel 1888

amsterdam

Souterrain

Amsterdam

Café Goldmund

Amsterdam

uitbreiding keuken

den haag

van zolder tot lichte studio

Amsterdam

café Spanjer & van Twist

amsterdam, leliegracht

tentoonstelling Li Edelkoort

frankfurt

Meet-up 21

amsterdam

genieloods

vijfhuizen

een huis met uitzicht op het water

Noord Holland

leren in het groen

Dordrecht

Amadi Panorama Hotel

Amsterdam

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

unmanageable artists

amsterdam

vandemarkt 2

amsterdam

Suite 1888

Amsterdam

woonzorgcentrum Voorveldse Hof

utrecht

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

de blauwe kamer

rhenen

woning

haarlem

panama

amsterdam

studio bazar 1

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

Tweede leven voor de ANWB-praatpaal

Rotterdam

branko vlamings ruimtelijk manuscript

vedute, amsterdam

studio bazar 2

utrechtsestraat, amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam

aa kruk

amsterdam

reis van a naar b

amsterdam