Ga direct naar de inhoud.

pernod ricard nederland amsterdam

Een nieuw kantoor, waar niet alleen 50 mensen prettig kunnen werken, maar waar ook presentaties en workshops voor leveranciers en afnemers kunnen worden gehouden; Pernod Ricard wilde een kantoor om trots op te zijn, dat voor alle gebruiksvormen geschikt was en hun identiteit uitstraalde. 

VASD maakt een ontwerp voor de oude smederij van 950 vierkante meter waarin flexibiliteit voorop staat. De begane grond is ingericht als ‘experience ruimte’. Hier is plaats voor overleg, presentaties of workshops voor grote en kleine groepen. Zonder het gebruik van benauwende muurtjes of wanden zijn verschillende plekken gecreëerd waar je kunt zitten, praten, kijken en zelfs cocktails mixen. Dat gebeurt aan de bars: de allergrootste – met een imposant stalen flessenrek erboven – dient meteen als receptie voor iedereen die binnenkomt. 

Een cruciaal element in het ontwerp is de nieuwe monumentale trap van hout en staal. Deze maakt niet alleen een fysieke maar ook een visuele verbinding met de eerste verdieping, waar de werkplekken zijn. In de trap zijn bovendien verschillende functies verwerkt. Een deel ervan dient als tribune: hier kunnen mensen zitten om naar een presentatie te kijken. Halverwege de trap is ook nog een zithoek ingericht voor een tussentijds werkoverleg. Wie doorloopt, komt boven uit bij een pui van glas en staal. Hieromheen zijn flexibele werkplekken gemaakt voor Het Nieuwe Werken. Voor besloten overleggen staan op de werkvloer twee glazen kubussen, waar medewerkers zich even in kunnen afzonderen. Ook de grotere vergaderruimtes in de hoek hebben glazen wanden – transparantie is een belangrijk uitgangspunt. 

De uitstraling van het ontwerp is stoer, robuust, industrieel, met gevoel voor de oude tradities. Beton, staal en stoere lampen benadrukken het industriële verleden van de smederij; warm Keroening hout refereert aan de boten die hier vroeger gemaakt werden; het rode koper legt een link naar de vaten waarin drank gestookt wordt. Een gigantische blow-up van de oude casco ruimte aan de muur versterkt de geschetste sfeer.

360 graden film

team: branko vlamings en anne van abkoude
foto oude smederij: tim stet
360 graden film: puur3d

fotografie: dennis brandsma


Souterrain

Amsterdam

Duurzame daktuin

amsterdam, Buiksloterham

BSH2A-1, Stadsvilla met inpandige tuinen

Amsterdam, Buiksloterham

herenhuis 1890

amsterdam

Herenhuis 1930

Haarlem

Café Goldmund

Amsterdam

Verbouwing 18e-eeuws rijksmonument

weteringstraat amsterdam

pernod ricard nederland

amsterdam

Meet-up 21

amsterdam

vandemarkt 1

amsterdam

een huis met uitzicht op het water

Noord Holland

villa, gemeentelijk monument

amstelveen

Duurzaam loft achter historische gevel 1888

amsterdam

van zolder tot lichte studio

Amsterdam

Duurzaam verbouwen

de tolhuistuin

amsterdam

pakhuis

amsterdam

leren in het groen

Dordrecht

café Spanjer & van Twist

amsterdam, leliegracht

artsenpraktijk

den haag

genieloods

vijfhuizen

Amadi Panorama Hotel

Amsterdam

studio bazar, kauwgomballen fabriek

amsterdam

unmanageable artists

amsterdam

tabaksschuur

amerongen

tentoonstelling Li Edelkoort

frankfurt

vandemarkt 2

amsterdam

Suite 1888

Amsterdam

woonzorgcentrum Voorveldse Hof

utrecht

artsen & fysiotherapie praktijk

amsterdam

de blauwe kamer

rhenen

woning

haarlem

panama

amsterdam

uitbreiding keuken

den haag

studio bazar 1

amsterdam

entrepotdok

amsterdam

molen de hoop

loenen aan de vecht

Tweede leven voor de ANWB-praatpaal

Rotterdam

branko vlamings ruimtelijk manuscript

vedute, amsterdam

studio bazar 2

utrechtsestraat, amsterdam

de kunstwerkplaats

amsterdam

aa kruk

amsterdam

reis van a naar b

amsterdam